SISTE NYTT

Her får du siste nytt fra Ti på Topp Senja kommune 2021

Det ligger mye arbeid og kostnader bak fjellvandringstilbudet Ti på Topp. Tilbudet finansieres utelukkende gjennom deltakeravgiften fra brukere av tilbudet.

Dersom du setter pris på våre godt tilrettelagte og merkede turløyper og ønsker at tilbudet skal videreføres ville vi satt pris på at du registrerer deg som Ti på Topp-deltaker.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

19/07-21 

Nytt toppskilt er kommet opp på Astritinden/Lenvik plassering er rett før en begynner klatreetapen.

 Flytting av turmålskilt på Hellandsnset/Berg etter ønske fra mange brukere som ikke vill gå i den stigen som er opp til toppen.

 

Oppstart av tur nr 39 av 39 sommerturer: Roalden/Berg

Roalden (Krevende tur) Fra start og til over myra er det ganske vått og opp til ca 300 meterer det variert fuktighet i terrenget. Vær obs på de aller mest gjørmete partiene. Fra Middagsskaret og opp til Roalden er det et lite parti med snø. Ellers er stien tørr og fin

Oppstart av tur nr 38 av 39 sommerturer: Keipen/Lenvik

Keipen (krevende tur) Nesten ikkje sny igjen iura. Fra tunellen og opp på Sandheia er det oppgdde og gjørmete, ellers tørt og fint. Den lille sny flekken man passere er ganske så det går så det går fint å komme seg over den.

Oppstart av tur nr 37 av 39 sommerturer: Kjørakeisen/Berg

Nå er Kjørakeisen (Krevende tur) åpnet. Parkering ved Svartholla. Tør, fin sti hele veien, bortsett fra partiet i lia mellom Svarthollvatnet og Breitindvatnet som alltid er vått. To ubetydelig snøsflekker rett før oppstigning til toppen. Ved Bretindvatnet deler stien seg. Følg mot høyre for komme opp til Kjørakeisen.

Oppstart av tur nr 36 av 39 sommerturer: Tredje Svanfjell/Søndre Torsken

Tredje Svanfjell (krevende tur) Fortsatt noen snøflekker oppover som kan skjule en del merker, men tininga skjer fort 

Oppstart av tur nr 34 og 35 av 39 sommerturer: Glæret og Middagstinden/Nordre Torsken

Løpen opp til Glæret og Middagstinden klargjort. Det er stort sett tydelig sti til Glæret bortsett fra noen partier med ur, men her er det godt merket på steiner. Et ganske vått og bart parti like før løpa flater ut litt er "forsterket" med et solid tau. Endepunktet ved varden ut mot vest gir fantastisk utsikt bla. utover mot Andøya.

Fra Glæret og opp till Middagstinden er det ganske mye ur med noe opptråkket sti innimellom. Godt merket helt til opp til toppen

Oppstart av tur nr 33 av 39 sommerturer: Utkikspunktet i Ånderdalen / Tranøy

Utkikspunket i Ånderdalen (lett tur) er nå åpen   

 

Oppstart av tur nr 32 av 39 sommerture: Snøfjellet Øst/Lenvik

Snøfjellet Øst (Krevede tur) Noe våte partier, ellers fine forhold

 

Oppstart av tur nr 31 av 39 sommerturer: Langdalsryggen/søndre Torsken

- Langdalsryggen ( Moderat tur) Første del av den tidligere sti ødelagt på grunn av arbeidet med mobildekning i Kaperdalen. Stien er derfor lagt litt om der. Et små streninger med litt snø men greit å gå med fjellsko.

Oppstart av tur nr 29 og 30 av 39 sommerturer: Nattmålstinden og Astritinden/begge i Lenvik

-Nattmålstinden (Moderat tur) Det er noe snø i siste bakken opp veien, men begynner å bli bart på kanten

-Astritinden (Krevede tur) Tørt føre storsett hele veien 

 13.6: Oppstart av tur nr 28 av 39 sommerturer: Kongsneshaugen/søndre Torsken

-Kongsneshaugen (Moderat tur) Enda en del snø i lis fra Lillevatnet og opp. Storsett bart opp på toppen. Noe vått i stien, men med gode sko går det fint å gå dit

8.6: Oppstart av tur nr 26 og 27 av 39 sommerturer: Reålskaret/Nordre Torsken,Første Svanfjell/Tranøy

-Reålskaet (Krevende tur) Noe bløtt over myrene og snø i skyggepartiene øverst i skaret før sletta. Ellers bart og fint

-Første Svanfjell (Krevede tur) Storsett tør sti opp til 500 moh, derfra og opp en god del snø der tura går NB: pass på når en går på snøen kan være hulrom underså man kan falle igjennom å skade seg 

7.6: Oppstart av tur nr. 25 av 39 sommerturer: Heia / søndre Torsken
- Heia (moderat tur): en del vått og snø på stien.

6.6: oppstart av tur nr. 24 av 39 sommerturer: Steinfjellet / Lenvik
- Steinfjellet (moderat tur) Litt snø enkelte plasser, man kan velge å gå rundt, snøen bærer godt.

5.6: oppstart av tur nr. 23 av 39 sommerturer: Sjursviktinden / Tranøy
Sjursviktinden (Krevende tur): Elva er fortsatt stor og man må ta i litt for å hoppe over (Det kan være ekstra spenningsmoment om man blir våt på føttene eller ikke) Ellers er det litt vått hvor man krysser myra og et snøparti før man kommer opp på flata øverst. Men der går en alternativ sti rundt, så man slipper å gå på snø.

1.6: oppstart av tur nr. 20, 21 og 22 av 39 sommerturer: Hellandsneset, Utsikten og Riven

Berg:
- Hellandsneset (lett tur) tørre og fine forhold,
- Utsikten (lett tur) tørre og fine forhold

Lenvik
- Riven (moderat tur): litt vått i begynnelsen av turen, og en del snø underveis, men det går fint å gå over snøskavlene.

30.5: følgende 19 av 39 sommerturer er åpnet

Berg: Myran (Lett tur) på Skaland: tørt og fint etter stien, Bålhuset ved Hellvasshågen (lLett tur), Kyle (Krevende tur) Lurt med fjellsko nå før St.Hans. Like under toppen ligge det ca 15 m snø i løpa, Dalen (Letttur) Starten på kulturstien er noe våt, godt skotøy anbefales.

Lenvik: Aglapen(Lett tur) Litt våt etter stien, Vardan (lett Tur) en del våte parti og snø som må krysses, Gongrabben (Lett tur) En del våt parti der og snøsom ligger i stien, Kvannaksla (Moderat tur) ligger en del snø enda medn det går fint ann å passere, en bør ha vanntette fjellsko ikke forhold for joggesko

Nordre Torsken: Tolryggen ( Moderat tur) Litt fuktig øverst på myra, Sildevika: (Lett tur) fine forhold ingen snø men litt våt der.

Søndre Torsken: Hamneset (Lett tur), Stonga (Lett tur)

Tranøy: Gamleveten (Lett tur), Leirpollfjellet (lett tur), Rubbestadfjellet (Lett tur), Skatvikfjellet (Moderat tur), Tønnerten (Lett tur), Sørtuva ( Moderat tur) ligger en del snø igjen i den øverste delen av stien, Åkollen ( Moderat tur)

29.5: siste dag for registrering av vinteturer
Turer du har gjennomført til og med 29.5 kan etterregistreres.

21.2: 10 av 11 vinterturer åpnes
Vi har en vintertur på Lysnes, Blåheimyran, som vi ennå ikke har åpnet på grunn av for lite snø. Den vil bli åpnet så snart det er nok snø. Da vil du bli varslet pr- e-post.

21.2.2021: Utlevering av krus etter premieutdelingen for 2020-sesongen
Uavhentede krus etter premieutdelingen kan hentes i servicetorget på rådhuset på Finnsnes. Åpent mandag-fredag fra 09.00-15.00.

Tilbake til hovedside