Om Ti på Topp

Ti på Topp er et godt tilrettelagt fjellvandringstilbud til 50 utvalgte turmål (11 vinterturer og 39 sommerturer) i Senja kommune i tiden søndag 21. februar til søndag 3. oktober. Start gjerne med de lette turene. De er korte og barnevennlige og godt egnet for å komme i gang. Etter hvert som du går deg i form kan du velge blant turer av ulik lengde og vanskelighetsgrad. God merking gjør det enkelt og trygt å finne frem.

Generelt om turene
Vi har tre kategorier turer: Lette (L), moderate (M) og krevende (K). De lette turene består av korte og barnevennlige turer og egner seg godt for nybegynnere. De moderate passer for middels godt trente turgåere, men flere av dem egner seg også for barn og nybegynnere. De krevende turene (kun sommerturer) er for erfarne turgåere med god utholdenhet. For disse turene anbefaler vi godt turutstyr og gode fjellsko. 

Sesongvarighet
Vinterturer: 21. februar og frem til vi varsler (via e-post, legges også ut under SISTE NYTT) om at de tas ned når snøne forsvinner. Da tar vi ned turmålskilt og merking, men det vil fortsatt være mulig å registrere vinterturene via appen frem til og med 29. mai.
Lette og moderate sommerturer: 30. mai - 3. oktober
Krevende sommerturer: 1. juli - 3. oktober.

Beliggenhet
For at det skal bli enklere for deg å få en oversikt over hvor turene er har vi delt dem inn etter i hvilken av de tidligere kommunene Torsken, Berg, Tranøy og Lenvik turene ligger. Se oversikt over alle turene nedenfor.

Vinterturene (merket V) / oppstart søndag 21. februar
Dette er 11 lette og moderate vinterturer i jevnlig oppkjørte traseer. For mange av turene finner du oversikt over når vinterturene sist ble oppkjørt på www.skisporet.no (kan også lastes ned som egen app 'Skisporet.no). For de øvrige turene er informasjon om løypekjøring lagt ut på en oppgitt nettside. Vinterturene varer frem til det blir varslet på nettsiden at de blir tatt ned. Da tar vi ned merking og turmålskiltet, men det vil være mulig å registrere vinterturene via appen til og med 29. mai. Vinterturene registreres på samme måte som de 39 sommerturene. Du kan altså oppnå 50 turer dersom du går alle. Vinterturer og sommerturer kan kombineres i forhold til premiekravet. Vi har en vintertur på Lysnes, Blåheimyran, som vi ennå ikke har åpnet på grunn av for lite snø. 

Merking
Startstedene er merket med Ti på Topp-skilt. Ellers er rutene merket med trepinner med rød/blåmaling på toppen, rød/blåmalte runde treskiver, pilskilt og blåmaling på løse steiner eller trær. For å finne frem på en best mulig måte er det viktig at du også benytter kartet og turbeskrivelsen aktivt under turen. Vær oppmerksom på at beskrivelse og kartruten er omtrentlig, og at det kan forekomme feil. Ha gjerne med egnet turkart for området - forslag til egnet turkart ligger i hver turbeskrivelse. Du bør følge med på kart og gjøre egne veivalg. 

Registrering av turer
Turene kan registreres via Ti på Topps egen app eller via nettsiden (se menyvalget ‘Hvordan går man frem’). Frist for etter-registrering av turer i app og nettside er fredag 8. oktober. Det rangeres etter antall ulike turer, deretter etter antall turer totalt. 

Oversikt over turer du har gjennomført tidligere sesonger
Du får frem oversikten i appen ved å velge ‘Bytt sesong’ og 'Avsluttede sesonger'  

Premieutdeling 
Premieutdeling på AMFI Finnsnes. Tidspunkt annonseres senere. Vi premierer alle som besøker syv ulike turmål eller mer. Er du 12 år eller yngre, eller 70 år og eldre, er premiekravet fem ulike turmål. Vi kårer årets turbilde. Send derfor inn bilder fra turene dine (last dem opp via Min side (menyvalget Bilder oppe til høyre -> Last opp bilder) eller del dem på Instagram (tipåtopptroms)

Bedriftsidretten i Senja kommune er en frivillig og ideell organisasjon og en del av Norges Bedriftsidrettsforbund, et av de største særforbundene i norsk idrett. Vårt mål er aktivitetsglede. Med fokus på sosiale aktiviteter som er til glede for mange håper vi i samarbeid med Senja kommune å bidra til en aktiv hverdag.

TURENE
Turen er gradert som lett (L), moderat (M) og krevende (K). 

SØNDRE TORSKEN

Hamnneset (L)

Stonga (L)

Sildevika (L)

Langdalsryggen (M)

Kongsneshaugen (M)

Heia (M)

Tolryggen (M)

Tredje Svanfjell (K)

Glæret (K)

Midtertinden (K)

 

BERG

Utsikten (L)

 

Hellandsneset (L)

Dalen (L)

Bålhuset ved Hellvasshågen (L)

Myran (L)

Kyle (M)

Kjørakeisen (K)

Roalden (K)

Senjahopen (vintertur)

Bergsbotn (vintertur)

Dalen (vintertur)

Myran (vintertur)

 

TRANØY

Leirpollfjellet (L)

Gammelveten (L)

Rubbestadfjellet (L)

Tønnerten (L)

Utkikkspunktet i Ånderdalen (L)

Åkollen (M)

Skatvikfjellet ((M)

Sørtuva (M)

Sjursviktinden (K)

Første Svanfjell (K)

Skatvikskaret (Vintertur)

Vangsvikfjellet (Vintertur)

 

LENVIK

Aglapen (L)

Gongrabben (L)

Vardan (L)

Steinfjellet (M)

Nattmålstinden (M)

Kvannaksla (M)

Riven (M)

Keipen (K)

Snøfjellet Øst (K)

Astridtinden (K)

Blåheimyran på Lysnes (Vintertur)

Finnfjordmarka (Vintertur)

Fiskevatnet i Botnhamn (Vintetur))

Nattmålshøgda (Vintertur)

Steinlia på Gibostad (Vintertur)

 

Tilbake til hovedside