SISTE NYTT

Her får du siste nytt fra Ti på Topp Senja kommune 2020

Vær oppmerksom når du går inn på og ut av snøpartier da snølaget gjerne er litt svakere der, med risiko for å tråkke gjennom.

27.7: Sultind / 40 av 40 turer er åpnet
Siste topp, Sultind (tidligere Lenvik kommune), ble i dag merket og åpnet av William Eidissen. Det er merket med blått på busker og tre i skogen, når en kommer opp over skoggrensa er det merket med rødfarge på stein. Vær obs på at Tårnevatnveien er bomvei; koster kr 50.

20.7: Roalden 
Roalden (tidligere Berg kommune) er nå merket og åpnet. Vått myrområde ved starten av løypa, deretter kommer man i et moderat bratt parti gjennom skogfeltet som kan være glatt på grunn av gjørmete sti. Stien er varierende våt helt opp til ca. 350 meter over havet. På ryggen opp mot Middagsskaret, og fra Middagsskaret til Roalden er det noen få partiet med snø. Vær obs på at skiltet er plassert ved en turkasse. Lett å bli lurt av den store varden der oppe (det er ikke toppen). Turkassa og flagget skal være lett å se når man nærmer seg toppen.

20.7: Nattmålstinden
Nattmålstinden (tidligere Lenvik kommune) er nå merket og åpnet. Traseen er merket med blå og noen røde merker, også merket med blå maling på stein.

10.7: Første Svanfjell
Første Svanfjell (tidligere Tranøy kommune) er nå merket og åpnet. Det ligger fortsatt en del snø igjen langs stien

9.7: Steinfjellet 
Steinfjellet (tidligere Lenvik kommune) er nå merket og åpnet.Det er 3 partier med snø (merking i enden av snøpartiene gjør det greit å finne frem) og et lite parti hvor det er litt vått. Ruta er merket med rødskilting.

9.7: Snøfjellet øst
Snøfjellet øst (tidligere Lenvik kommune) er nå merket og åpnet. En del snø og våte partier. Følg skogsveien, det er skilta i kryss og når du skal ta av på sti. Markert sti til Geitfjellet, derfra merka med rødt og blått.

7.7: Keipen 
Keipen (tidligere Lenvik kommune) er nå merket og åpnet. En del snø i ura opp til Sørskaret, men snøen bærer godt. Imidlertid ennå gjørmete og vått fra tunnelen og opp til Sandheia.

6.7: Midtertinden 
Midtertinden (tidligere Torsken kommune) er nå merket og åpnet. Tydelig sti helt opp til Saufjellet. Fra Værnes – Måsaksla ligger mesteparten av stien på myr. Kloppet. Ravnfløy – Dalebakken er skrå fjellside, både åpen og overgrodd ur. Litt bløtt nær Dalebakken. Ryggen oppover Saufjellet er svært tørr. Fra Saufjellet til Midtertinden er det noe løs småsteinur og ikke tydelig sti.
Følg merkinga. Husk godt og velegnet fottøy (fjellsko)

4.7: Gongrabben
Gongrabben (tidligere Lenvik kommune) er nå merket og åpnet.

30.6: Gammen og Salberget
Gammen (tidligere Lenvik kommune) og Salberget (tidligere Torsken kommune) er nå mermerket og åpnet. Traseen til Gammen er litt våt, med noe snø enkelte steder på stien - varierende mobildekning underveis - vær oppmerksom på at det er bompenger.

28.6: Langdalsryggen 
Langdalsryggen (tidligere Torsken kommune) er nå merket og åpnet. Forsatt en del snø, men greit å gå til fots. Varierende mobildekning mtp. visning av kartet i appen. Se fullstendig oversikt over alle 40 toppene under 'Om Ti på Topp' øverst på siden.

27.6: Tetind og Nattmålshauen 
Tetind (tidliger Torsken kommune) - vått i skogen og Nattmålshauen (tidligere Tranøy) -  er nå merket og åpnet. 

26.6: Kjørakeisen, Svartholvatnet og Nordalsvatnet 
Kjørakeisen og Svartholvatnet (tidligere Berg kommune) og Nordalsvatnet (tidligere Torsken kommune) er nå merket og åpnet.

23.6: Gammelveten
Gammelveten (tidligere Tranøy kommune) er merket og åpnet. Fortsatt en del snø i traseen. Vil bli ettermerket etter hvert som snøen trekker seg tilbake.

20.6: Tolryggen og Kyle
Tolryggen (tidligere Torsken kommune) og Kyle (tidligere Berg kommune) er nå merket og åpnet for registrering.

18.6: Rubbestadfjellet
Rubbestadfjellet, tidligere Tranøy kommune, er nå åpnet.

16.6: følgende topper åpnes i dag
Tidligere Torsken kommune: Klubban
Tidligere Tranøy kommune: Sjursviktinden

14. juni: sesongstart - følgende turer åpnes
Tidligere Torsken kommune: Hamneset, Stonga, Sildevika
Tidligere Berg kommune: Utsikten, Hellandsneset, Skøyteneset, Flatneset, Sommardalen, Husfjellet
Tidligere Tranøy kommune: Tønnerten, Leirpollfjellet, Sørtuva, Åkollen, Skatvikfjellet
Tidligere Lenvik kommune: Rødbergvarden, Ramfløya, Giskehaugen, 

Tilbake til hovedside