Om Ti på Topp

Ti på Topp er et godt tilrettelagt fjellvandringstilbud til 40 utvalgte turmål i Senja kommune. Start gjerne med de lette turene. De er korte og barnevennlige og godt egnet for å komme i gang. Etter hvert som du går deg i form kan du velge blant turer av ulik lengde og vanskelighetsgrad. God merking gjør det enkelt og trygt å finne frem.

Generelt om turene
Vi har tre kategorier turer: Lette, moderate og krevende. De lette turene består av korte og barnevennlige turer og egner seg godt for nybegynnere. De moderate passer for middels godt trente turgåere, men flere av dem egner seg også for barn og nybegynnere. De krevende turene er for erfarne turgåere med god utholdenhet. For disse turene anbefaler vi godt turutstyr og gode fjellsko.

På alle turmålene finner du et skilt med en turmålskode. Turmålsbesøket kan du registrere via app mens du er på turmålet eller via www.tipåtopp.no/senjakommune.

Turmålene - kun de turene som under menyvalget TURMÅL er åpnet
På grunn av store snømengder ved sesongstart vil det bli gjort en vurdering av når det er forsvarlig å åpne den enkelte tur. De lette og moderate toppene åpner først, fra og med søndag 14. juni. Se menyvalget SISTE NYTT for hvilke turer som åpner når. Turene er åpne frem til og med søndag 4. oktober. For at det skal bli enklere for deg å få en oversikt over hvor turene er har vi delt dem inn etter i hvilken av de tidligere kommunene Torsken, Berg, Tranøy og Lenvik turene ligger. Se oversikt over alle turene nedenfor.

Merking
Startstedene er merket med Ti på Topp-skilt. Ellers er ruta merket med trepinner med rød/blåmaling på toppen, rød/blåmalte runde treskiver, pilskilt og blåmaling på løse steiner eller trær. For å finne frem på en best mulig måte er det viktig at du også benytter kartet og turbeskrivelsen aktivt under turen. Vær oppmerksom på at beskrivelse og kartruten er omtrentlig, og at det kan forekomme feil. Ha gjerne med egnet turkart for området - forslag til egnet turkart ligger i hver turbeskrivelse. Du bør følge med på kart og gjøre egne veivalg. 

Registrering av turer
Turene kan registreres via Ti på Topps egen app eller via nettsiden (se menyvalget ‘Hvordan går man frem’). Frist for etter-registrering av turer i app og nettside er fredag 9. oktober

Oversikt over turer du har gjennomført tidligere sesonger
Du får frem oversikten i appen ved å velge ‘Bytt sesong’ og 'Avsluttede sesonger'  

Premieutdeling 
Vi kommer tilbake med informasjon om tid og sted for premieutdeling. Vi premierer alle som besøker syv turmål eller mer. Er du 12 år eller yngre, eller 70 år og eldre, er premiekravet fem turmål. Vi kårer årets turbilde. Send derfor inn bilder fra turene dine (last dem opp via Min side (menyvalget Bilder oppe til høyre -> Last opp bilder) eller del dem på Instagram (tipåtopptroms)

Bedriftsidretten i Senja kommune er en frivillig og ideell organisasjon og en del av Norges Bedriftsidrettsforbund, et av de største særforbundene i norsk idrett. Vårt mål er aktivitetsglede. Med fokus på sosiale aktiviteter som er til glede for mange håper vi i samarbeid med Senja kommune å bidra til en aktiv hverdag.

Oversikt over alle turmålene
L (lette turer), M (moderate turer) og K (krevende turer)

tidligere TORSKEN kommune
Sildevika / L
Klubban / L
Hamneset / L
Stonga / L
Tolryggen / M
Langdalsryggen / M
Norddalsvatnet / M
Midtertinden / K
Tetinden / K
Salberget / K

tidligere BERG kommune
Utsikten / L
Flatneset / L
Skøyteneset / L
Hellandsneset / L
Kyle / M
Sommardalen / M
Husfjellet / M
Kjørakeisen / K
Svartholvatnet / K
Roalden / K

tidligere TRANØY kommune
Leirpollfjellet / L
Gammelveten / L
Rubbestadfjellet / L
Tønnerten / L
Nattmålshauen / L
Åkollen / M
Skatvikfjellet / M
Sørtuva / M
Sjursviktinden / K
Første Svanfjell / K

tidligere LENVIK kommune
Gammen / L
Gongrabben / L
Rødbergvarden / L
Ramfløya / L
Giskehaugen / M
Steinfjellet / M
Nattmålstinden / M
Sultinden / K
Keipen / K
Snøfjellet Øst / K

Tilbake til hovedside